Ministerul Energiei va susține demararea de proceduri pentru amendarea legii care vizează schema de suport pentru energia regenerabilă, după ce o serie de investitori în domeniu au început să renunțe la proiecte.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Bogdan Badea, s-a întâlnit luni cu reprezentanți ai asociațiilor și patronatelor din domeniul energiei regenerabile pentru a dezbate aceste modificări.

Potrivit lui Badea, de săptămâna viitoare vor fi făcute demersuri pentru înființarea unui grup de lucru interministerial care să amendeze cadrul legislativ. „Orice lege este perfectibilă, important este să luăm măsurile care se impun pentru a regla ceea ce nu merge așa cum ne-am dorit”, a afirmat oficialul, precizând că domeniul producerii de energie regenerabilă a beneficiat de investiții de opt miliarde de euro.

Recent, Bloomberg a relatat că OMV Petrom și-ar putea vinde parcul eolian deținut în România, alăturându-se unui șir de companii care au anunțat măsuri similare.