Fostul ministru al dezvoltării, care a demisionat din cauza unei anchete penale, îi ia locul lui Mihai Busuioc în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră din România.

Sevil Shhaideh, care a demisionat recent din postul de vicepremier și ministru al dezvoltării, a fost numită membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, după ce Mihai Busuioc a fost numit președinte al Curții de Conturi.

Sevil Shhaideh a devenit membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, membru al Comitetului de Audit și membru al Comitetului Prezidențial și de Nominalizare ale OMV Petrom, până la următoarea Adunare Generală a Acționarilor, când poate fi reconfirmată, scrie Profit.ro.

După demisie, premierul Mihai Tudose a anunțat că i-a oferit lui Sevil Shhaideh un post de consilier de stat în Guvern.

Shhaideh este acuzată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție de abuz în serviciu, pentru perioada în care era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, tot în Guvernul Ponta, în dosarul care vizează trecerea unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel (cu suprafață de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare), situate în albia minoră a Dunării, din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca apoi să fie închiriate Tel Drum.

Statul român deține 20,6% din acțiunile OMV Petrom, companie controlată de grupul austriac OMV. Mihai Busuioc deținea funcțiile pe care le ocupă acum Sevil Shhaideh, din luna aprilie.