Blocul Național Sindical (BNS) informează că luni, între orele 09:00 - 12:00, are loc un miting de protest în fața sediului central al Poștei Române.

UPDATE

O delegație de cinci persoane a protestatarilor de la Poșta Română a fost primită luni de directorul general al companiei, printre cerințe fiind anularea celor 110 decizii de notificare privind concedierea, a declarat pentru Agerpres Sorin Șova, liderul regional Moldova al Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR).

"În timpul pichetului, am avut o întâlnire de circa 60 de minute cu domnul Valentin Ștefan, directorul general companiei. Am fost cu o delegație de 5 persoane la directorul general. I-am spus să anuleze cele 110 decizii de notificare privind concedierea pentru că sunt ilegale, nu s-au înregistrat pașii. Totodată i-am adus la cunoștință situația celor 23.000 de salariați care sunt la Poștă, dintre care 12.800 sunt cu salariul minim pe economie. L-am rugat să ne prezinte situația economică clară a companiei pentru că nouă, organizației sindicale, nu ne-a prezentat o situație clară a situației financiare a companiei", a spus Sorin Șova.

+++

Protestul are loc ca urmare a situației economice precare în care se află Compania Națională Poșta Română și ca urmare a procesului de disponibilizare colectivă anunțat la nivelul acesteia.

Aproximativ 50 de angajați ai Poștei Române participă luni la o acțiune de protest în fața companiei, ei fiind nemulțumiți că au primit notificări de concediere, a declarat pentru Agerpres Ionel Oțelea, președintele interimar al Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR).

"Protestul este în desfășurare. Este un pichet în fața companiei. Sunt vreo 50 de oameni. Este un protest al lucrătorilor care au primit notificare de concediere. În cadrul proceselor de reorganizare/restructurare pe care le desfășoară managementul un număr de salariați au primit notificări de preaviz", a spus Ionel Oțelea.

Întrebat dacă vor fi organizate și alte acțiuni de acest fel, el a spus că acestea vor fi stabilite în cadrul structurii naționale de conducere.

"Noi ne pregătim de negocierea contractului colectiv de muncă și probabil cu această ocazie o să pregătim și un calendar de acțiuni de protest", a mai spus Ionel Oțelea.

Directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan, a declarat, la începutul acestui an, că procesul de restructurare de la companie cuprinde aproximativ 1.000 de oameni, însă toți vor avea opțiunea să rămână în companie pe alte funcții.

"În procesul de restructurare pe care îl desfășurăm acum intră toată administrația centrală. Vorbim de, în jur, de 1.000 de oameni care vor intra în procesul de restructurare. Absolut toți vor avea posibilitatea să rămână în cadrul companiei pe alte funcții. Majoritatea pe funcțiile nou create din administrația centrală, dar și în operațional", a precizat Ștefan, în 21 ianuarie.