Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat că în şedinţa de joi nu au fost discutate soluţii privind românii aflaţi în concediu medical şi ale căror venituri au fost afectate de "revoluţia fiscală".

Întrebat dacă s-a discutat despre soluţii pentru românii aflaţi în concediu medical şi afectaţi de scăderea veniturilor, Nelu Barbu a răspuns: "Nu a fost pe ordinea de zi a şedinţei de guvern".

După ce revoluția fiscală le-a explodat în față, guvernanţi caută soluţii pentru rezolvarea nemulţumirilor provocate de faptul că unor români le-au scăzut salariile după trecerea contribuţiilor de la angajat la angajator.

În şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care statul va suporta parțial contribuțiile sociale de sănătate (CASS) pentru IT-iștii din firmele private. În schimb, angajatorii care au angajați pe contracte de muncă part-time la niveluri sub salariul minim pe economie trebuie să suporte contribuțiile sociale la nivelul întreg al remunerației minime, conform unei alte prevederi adăugate în ordonanță.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a recunoscut marți că sunt cazuri în care viitoarele mame ar putea pierde bani din indemnizația primită în concediul de creștere a copilului, astfel că Guvernul pregătește o nouă modificare a legislației salariilor.

"Au fost mereu nemulțumiți în sistem și trebuia făcută o lege clară și așezată pe mai mulți ani. Astăzi, avem o lege a salarizării, un document complex. Sunt sincope, dar cazurile sunt mici, sub 3 la sută. Punctual, am început să rezolvăm aceste situații: vorbesc de mame, bolnavi de cancer și bolnavi să fie reglementate ca nimeni să nu piardă față de ceea ce a avut anul trecut", a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, Teodorovici.