Prim-ministrul bulgar, Kiril Petkov, a declarat că interconectorul de gaze cu Grecia va fi finalizat în iulie, iar prin intermediul său, Bulgaria va primi un miliard de metri cubi de gaz azer, relatează Darik.

"Ceea ce sper, următoarea mare victorie pe care o vom avea, va fi în luna iulie, să deschidem interconectorul grecesc. Toată lumea a prognozat septembrie, octombrie, nu, va fi în iulie și va curge gaz azer. Intenționez să merg la Baku săptămâna aceasta, să confirmăm cantitățile de acolo. Vom avea un miliard de metri cubi, foarte curând. Mă aștept ca în perioada iulie-august, acest miliard de metri cubi să intre în Bulgaria la un preț, de multe ori mai scăzut decât cel al pieței, în acest moment”, a explicat premierul Kiril Petkov.

”Nu am încheiat cu gazul american. Încă ne gândim care sunt cele mai bune contracte pe termen lung. Ceea ce încercăm să facem în același timp este mixul dintre gazul lichefiat și gazul azer, astfel încât prețul mediu de livrare să fie mai bun decât cel al Gazprom, pentru a ne asigura că economia bulgară este competitivă și diversificată. Ce se întâmplă dacă la iarnă, războiul continuă la scara la care este în prezent, iar statul rus decide să oprească gazul? Trebuie să fim siguri că avem opțiuni de diversificare, iar dacă noi reușim să finalizăm în șase luni această conductă, despre care se vorbește de 12 ani, va fi încă o victorie pentru acest guvern", a mai spus premierul Kiril Petkov. (Sursa: RADOR)