Compania națională de transport aerian prevede că va încheia anul cu o pierdere de 45 de milioane de euro, de cinci ori mai mare decât cea estimată doar în urmă cu două luni.

Tarom estimează că va înregistra în acest an pierderi în valoare de 206,79 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pus în dezbatare de acţionarul majoritar, Ministerul Transporturilor, citat de News.ro.

În septembrie, Guvernul aprobase bugetul companiei care prevedea o pierdere de 41,2 milioane de lei, ușor mai redusă decât minusul de aproape 47 milioane de lei raportat în 2016.

Anul curent va fi al zecelea an de pierderi pentru Tarom, care a înregistrat ultma dată profit în 2007. Nu mai departe de luna mai, fostul ministru al transporturilor Răzvan Cuc estima că Tarom va închide 2017 pe zero.

Compania națională de transport aerian, care vede acum venituri de doar 1,14 miliarde de lei în acest an față de cele 1,24 miliarde estimate acum două luni, a pierdut constant teren în ultimii ani în fața companiilor private. După numărul de pasageri transportați în și dinspre România, Tarom este pe locul trei după transportatorii low-cost Wizz Air și Blue Air.