Statele Unite ale Americii își doresc parteneriate cu "țări solide", iar afacerile SUA în domeniul energiei își propun să fie și o "alternativă la Gazprom" pentru Europa, a declarat vineri la Bucharest Forum Ted Poe, membru al Congresului american.

"Sunt Ted Poe din Texas. Suntem aici pentru Adunarea Parlamentară a NATO, fac parte din delegația SUA. Sunt din Houston, Texas, și ne considerăm capitala mondială a lumii pentru că asta suntem", și-a început Poe discursul, relatează Agerpres.

Congressmanul a vorbit despre alegerile referitoare la exportul de gaz natural al SUA.

"Spuneam că producem foarte mult gaz natural și vrem să putem exporta gaz natural și chiar facem asta către țările europene și trebuie să dăm o alternativă Europei la Gazprom, pentru că din punct de vedere economic este o idee bună atât pentru Statele Unite, cât și pentru Europa, pentru că putem concura financiar cu Gazprom. Acum, sigur, este și o chestiune geopolitică. În opinia mea, este o metodă de a diminua cumva puterea Rusiei asupra Europei. Deci noi suntem un competitor în domeniul energiei", a susținut Ted Poe.