Ministrul de Finanțe a declarat miercuri că nu a fost bine înțeles atunci când a vorbit de limitarea dreptului de muncă în Uniunea Europeană.

Eugen Teodorovici a susținut că e un proeuropean convins și niciodată nu o să facă rău unui român aflat în țară sau în străinătate.

El a spus că a avut o exprimare nefericită și că declarația a fost luată din contextul discuției privind forța de muncă.

Ministrul a mai spus că românii, oriunde s-ar afla, trebuie să aibă aceleași drepturi ca ceilalți europeni.

Întrebat ce a discutat cu omologii din ECOFIN, Teodorovici a răspuns că a fost vorba de finanțarea unei scheme de șomaj.

"Eu am ridicat problema asta și la nivelul colegilor mei, miniștrii de finanțe din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învățăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci și întărești partea de Vest și lași restul de Europă din fel de fel de condiții, în afară”, a declarat marți ministrul Finanțelor, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Parlamentului.

Marți seara, el a revenit cu precizări, susținând că mesajul nu a fost înțeles în spiritul său.