Un document oficial al Ministerului Finanțelor, postat marți pe site-ul instituției, include sintagma ”operațiunea specială din Ucraina”, cu referire la invazia Rusiei, relatează G4Media.ro.

Sintagma apare în Raportul privind prognoza macroeconomică pentru 2023, după cum a remarcat jurnalista TVR Alina Grigore într-o postare pe Facebook.

Sintagma utilizată în documentul Ministerului de Finanțe este cea utilizată de propaganda oficială de stat a Rusiei pentru a evita folosirea termenilor ”război” sau ”invazie”, în timp ce restul lumii vorbește despre războiul provocat de Rusia în Ucraina.

De menționat că în cuprinsul documentului apar și alte formulări, precum ”războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”.

Ministerul Finanțelor a precizat, miercuri, că „o eroare de exprimare nevoită a apărut în raportul pentru buget” postat pe site-ul instituției și că aceasta a fost corectată.

„O eroare de exprimare nevoită a apărut în raportul pentru buget postat în transparență. Am remediat situația. Vă mulțumim că ne-ați semnalat-o”, le-a transmis Ministerul Finanțelor jurnaliștilor.