Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.

"Începând cu 1 februarie va putea avea loc distribuirea cardurilor de energie, iar cu data de 20 februarie se vor putea face primele plăți aferente ajutorului de încălzire, cu cele trei documente pe care le știm deja: cartea de identitate, cardul de energie și factura doveditoare pentru plata și datoria pe care beneficiarii noștri o au la furnizorul de energie", a anunțat, miercuri, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, prezent la Fabrica de Timbre, acolo unde a început procesul de printare a cardurilor.

Cardurile de energie sunt în valoare de 700 lei, iar sumele vor fi virate de 2 ori/ an. Cardurile pentru încasarea ajutoarelor vor fi emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română, iar listele cu beneficiari sunt întocmite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Important de știut este că bugetul măsurii de sprijin are ca sursă de finanțare fonduri externe nerambursabile prin bugetul MIPE (fonduri europene), potrivit regulilor de eligibilitate stabilite prin Programul operațional Capital Uman, precum și Programul Operațional Regional pentru perioada de programare 2014-2020, în limita economiilor care sunt identificate la nivelul acestor programe și a sumelor care sunt considerate în risc de dezangajare în cadrul perioadei de programare 2014-2020.