Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că PNL va apăra cu toată forța cota unică de impozitare, acuzându-l pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, că vrea impozitarea progresivă a veniturilor românilor.

”PNL va apăra cu toată forța cota unică de impozitare! Cota unică valorizează munca și sprijină interesele angajaților productivi — cine câștigă mai mult plătește deja la stat mai mult. Din când în când, PSD se mai gândește cum să-i pedepsească și să-i taxeze suplimentar pe românii care muncesc”, a scris Turcan pe Facebook, după ce liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seară că există discuții în interiorul partidului, dar și cu Pro România și ALDE,  inclusiv pe tema introducerii impozitării progresive a veniturilor românilor.

Și premierul Ludovic Orban a precizat luni că PNL nu renunță la cota unică: "PNL apără cota unică. Este una dintre măsurile liberale cele mai importante, care au avut efecte extrem de favorabile pentru România și nu renunțăm sub nicio formă la cota unică”.