Numărul de înnoptări în structurile de primire turistică din UE a fost mai mic cu 50% în primele opt luni ale acestui an față de aceeași perioadă din 2019, potrivit biroului european de statistică Eurostat.

Pe fondul pandemiei de COVID-19, hotelurile, pensiunile, campingurile și alte structuri care primesc turiști au înregistrat 1,1 miliarde de înnoptări la nivelul întregii Uniuni Europene, o scădere cu 50% față de numărul înregistrat în ianuarie-august 2019.

Cel mai sever declin al numărului de înnoptări înregistrate în structurile de primire turistică din UE a fost în aprilie (95%) și mai (89%), comparativ cu aceleași luni din 2019.

Datele Eurostat arată totuși o revenire parțială în perioada verii, de la scăderi de 71% în iunie, la 42% în iulie și 32% în august. Per total, în sezonul de vârf, perioada iulie-august, numărul înnoptărilor a scăzut cu 37% față de perioada similară din 2019 pe ansamblul UE.

În toate lunile de la începutul pandemiei, scăderile au fost mai puternice la capitolul vizitatori străini, comparativ cu cei autohtoni.

În toate statele membre UE pentru care există date disponibile s-a înregistrat o scădere a numărului de înnoptări în structurile de primire turistică din UE în primele opt luni din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, iar reculul a variat de la 29% în Olanda, la 77% în Grecia, mai arată Eurostat.