Grupul american Uber Technologies Inc a anunțat luni că serviciul de livrări Uber Eats își va înceta operațiunile în Cehia, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Uruguay și Ucraina începând cu data de 4 iunie, informează Reuters.

În schimb, operațiunile care vizează serviciile de transport oferite de Uber în cele șapte țări nu sunt afectate de această decizie.

De asemenea, Uber a informat că va transfera operațiunile Uber Eats din Emiratele Arabe Unite către firma Careem, scrie Agerpres.

Grupul a precizat că operațiunile care vor fi încetate sau transferate au reprezentat 1% din comenzile brute și 4% din pierderile înregistrate de Uber Eats în primul trimestru al acestui an. Sumele generate vor fi reinvestite pe piețele prioritare unde compania se aștepta la un randament mai bun al investițiilor.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. Uber activează pe piața din România din februarie 2015, în București, și s-a extins în 2016 în orașele Cluj, Brașov și Timișoara. România este a doua piață ca mărime în regiunea central și est europeană, după Polonia, și a cincea din Uniunea Europeană.