Miniștrii energiei din țările UE se vor întâlni luni pentru a discuta despre securitatea energetică a blocului comunitar în urma atacării Ucrainei de către Rusia.

Miniștrii energiei din Grecia, Bulgaria și România au cerut președinției franceze a Consiliului să organizeze o reuniune de urgență pe tema energiei după ce forțele ruse au atacat Ucraina.

„În urma acțiunii comune pe care am realizat-o cu omologii mei din Bulgaria, Alexander Nikolov, și din Grecia, Kostas Skrekas, luni, 28 februarie, la Bruxelles, va fi organizată o reuniune extraordinară a Consiliului Energie. Franța, care deține președinția UE, prin vocea colegei mele Barbara Pompili, ministrul Tranziției Ecologice, a dat curs solicitării noastre”, a anunțat ministrul energiei Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook 

„Luni vom avea discuții politice cu privire la teme de actualitate în contextul curent, cu accent pe securitatea aprovizionării și creșterea prețurilor la energie. Este nevoie să avem o voce comună, să acționăm uniți și să sancționăm, la unison, actele de agresiune începute de Rusia la adresa Ucrainei”, a adăugat acesta.

Întrunirea va avea loc la Bruxelles, la ora 15:00 (16:00 ora României)