Consiliul UE a prelungit măsurile restrictive pentru acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei până la 15 septembrie 2018.

Un număr de 150 de persoane și 38 de entități se află pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene, din cauza invadării și anexării ilegale a Crimeei și a implicării Rusiei în luptele dintre armata ucraineană și separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei.

„Evaluarea situației nu a justificat o modificare a regimului de sancțiuni. Informațiile relevante și expunerile de motive privind includerea pe listă a acestor persoane și entități au fost actualizate după caz”, se arată într-o comunicare a Consiliului.

Alte măsuri ale UE aflate în vigoare ca răspuns la criza din Ucraina includ: sancțiuni economice vizând anumite sectoare ale economiei ruse, care sunt în vigoare până la 31 iulie 2018, dar și măsuri restrictive ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului, limitate la teritoriul Crimeei și al Sevastopolului, în prezent în vigoare până la 23 iunie 2018.