Comisia Europeană pregătește un succesor al Planului Juncker pentru susținerea investițiilor în proiecte care vor reduce poluarea.

„European Green Deal (pactul ecologic european) este noua strategie de creștere a Europei. Acesta va reduce emisiile, dar în același timp va crea noi locuri de muncă și va îmbunătăți calitatea vieții. Pentru asta avem nevoie de investiții”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, într-un discurs susținut la summitul COP25 privind climatul, organizat la Madrid.

Ea a explicat că este nevoie de investiții în cercetare și inovație, în tehnologii „verzi” și că Executivul UE va prezenta un plan de investiții pentru o Europă sustenabilă care va susține investiții în valoare de 1.000 de miliarde de euro în următorul deceniu.

De asemenea, Comisia Europeană intenționează să propună în primăvara anului viitor o lege în domeniul climei, pentru a face ireversibilă tranziția către un continent neutru din punct de vedere al emisiilor poluante, a mai spus von der Leyen.

Uniunea Europeană intenționează să atingă un nivel zero al emisiilor nete de gaze cu efect de seră până în 2050.