Guvernul vrea să colaboreze cu grupul Liberty House, noul proprietar al celui mai mare combinat siderurgic din România, pentru atragerea de fonduri europene în segmente inovatoare sau în ceea ce privește diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Grupul Liberty House, fondat de Sanjeev Gupta, a cumpărat de la ArcelorMittal combinatul de la Galați, la pachet cu alte active din Europa, pe care ArcelorMittal se angajase să le vândă pentru a obține acordul autorităților europene pentru achiziția unei companii italiene

Gupta spune că Liberty House va investi 300 de milioane de euro pentru creșterea capacității de producție a fostului Sidex, dar a evidențiat necesitatea îmbunătățirii infrastructurii de transport, mai ales în zona porturilor la Dunăre, precum și în ceea ce privește sistemul feroviar.

„Combinatul are o mare infrastructură, iar cu o strategie bună de investiții, se poate poziționa ca o afacere de succes în regiune. Dorim să creștem producția de oțel de la două milioane de tone la trei milioane de tone pe an și intenționăm să investim 300 milioane de euro pentru a reporni încă un furnal”, a spus Sanjeev Gupta.

În discuția cu miliardarul de origine indiană, premierul Viorica Dăncilă a exprimat deschiderea și sprijinul Guvernului pentru extinderea investițiilor grupului în România, a transmis Executivul într-un comunicat.

„Investiția dumneavoastră este foarte importantă pentru noi, pentru că succesul ei reprezintă un succes și pentru țara noastră. Sper ca, în perioada următoare, să vă consolidați investiția în țara noastră și să puneți accent pe cercetare și inovare”, a transmis Dăncilă, care a ținut să precizeze că „anul acesta am adoptat mai multe acte normative prietenoase cu mediul de afaceri”.

Cele două părți au convenit să colaboreze în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, în special în segmente inovatoare sau în ceea ce privește diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, spune Guvernul

Liberty House Group este o companie metalurgică fondată în Marea Britanie, cu 19.000 de angajați în toată lumea.