''Resursele și flexibilitatea bugetului UE sunt extrem de limitate. Bugetul nostru nu a fost conceput pentru a răspunde provocărilor multiple cum ar fi războiul din Ucraina'', declară șefa CE, Ursula von der Leyen.

Bugetul Uniunii Europene ”a fost conceput în 2020 și multe provocări au apărut abia mai târziu'' ... ''Dacă dorim să folosim în continuare bugetul UE pentru a oferi răspunsuri comune la provocările comune, va trebui să facem o reevaluare''. Comisia ''va face o evaluare a nevoilor emergente și a noilor situații geopolitice'', a declarat președintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, care a intervenit prin conexiune video la conferința anuală privind bugetul UE.

''În următoarele două săptămâni, noi, în calitate de Comisie, vom veni cu o propunere de ținere sub control a prețurilor la energie și electricitate. Scopul este de a reduce prețurile la un anumit nivel fără a pune în pericol securitatea aprovizionării'', a afirmat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o declarație făcută presei de la Tallin, după întâlnirea cu premierul estonien Kaja Kallas, relatează ANSA, preluată de RADOR.