Rulo&Experții

Educația juridică trebuie să înceapă încă din perioada școlii, din momentul în care cunoștințele acumulate le permit copiilor să abordeze noțiuni abstracte în raport cu fenomene întâlnite în societate.

Pornind de la această viziune, Asociația Digital Bridge (EURACTIV.ro) și Centrul Român de Politice Europene (CRPE) au creat mai multe animații scurte care, folosind un limbaj ușor de înțeles, introduc copiii în universul conceptelor precum stat de drept, egalitate în fața legii, independența justiției, corupție sau captura statului.

Animațiile dezvăluie copiilor lumea fantastică a Orășelului Mecanic, situat în Ținutul Distracției, populată de personaje neobișnuite precum roboți, obiecte și animale însuflețite care au activități identice cu ale noastre. Peripețiile personajului central, RULO (Rule of Law), un roboțel cuminte de 12 ani, descriu situații simple, traduse pe înțelesul tuturor, dar care ascund lecții despre natura și importanța conceptelor amintite.

Proiectul Captura Statului explicată pentru copii prin animații/Explaining state capture to school pupils through smart animations se adresează copiilor din clasele V-VIII din România, dar resursele sale sunt deschise tuturor celor interesați de explicații simple privind noțiuni juridice, adesea întâlnite în spațiul public.
Daniela Vișoianu, Coaliția pentru Educație - sursa foto: LinkedIn Daniela Vișoianu

Daniela Vișoianu: „Copiii au nevoie în rolul de profesori și șefi de cei mai buni și mai drepți”

Foto credit: efworld.org

INTERVIULaura Ștefan: Tinerii trebuie să învețe să-și ceară drepturile și să ofere soluții argumentate

Judecătorul Alex Șerban interacționând cu elevii Școlii Poiana Mărului (Brașov), 26 octombrie 2018

INTERVIUAlex Șerban (judecător): Respectarea regulilor e foarte importantă. Asta trebuie să învățăm de mici

Judecătorul Mihai-Ștefan Ghica interacționând cu elevii Școlii Băișoara (Cluj), 8 noiembrie 2018

INTERVIUMihai Ghica (judecător): Lăstarii unei mentalități sănătoase trebuie sădiți de timpuriu

Top stories

Advertising