Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile a lansat al doilea apel de proiecte din Fondul pentru Relații Bilaterale a fost lansat pe 20 ianuarie 2020. Este vorba de granturi mici (1.000-3.000 euro), pentru proiecte de scurtă durată (1-1,5 luni).
„Totul s-a rostogolit ca un bulgăre de zăpadă”, povestește pentru DGcademy un reprezentant al Asociației Teach for Romania, membră a rețelei internaționale Teach for All. Ionuț Soleanicov, absolvent Harvard, a avut ideea să creeze Teach for România.
Ministrul Monica Anisie și-a declarat încrederea în potențialul elevilor și al profesorilor: "România are copii inteligenți și profesori capabili să îi îndrume pe calea cunoașterii". Declarația a fost făcută în cadrul conferinței naționale CRED.
Sunt multe proiecte foarte frumoase în educație, atât în România, cât și în Republica Moldova. Lipsea o umbrelă, un pod care să lege aceste inițiative, a spus Maria Florea, într-un scurt interviu realizat la evenimentul de lansare al DGcademy.com.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.