Inovație în educație: platforma DGcademy își propune să fie o punte pe care se întâlnesc actorii implicați în educație, un instrument pentru promovarea și recunoașterea proiectelor cu impact educațional

UPDATE Și-au înscris deja proiectele în harta EDUMAP/DGcademy.ro

AcademiX GNU/Linux

AcademiX GNU/ Linux este o distribuție Linux bazată pe Debian, dezvoltată special pentru educație. Distribuția a fost construită pe baza distribuției Debian Linux (Stretch/ Buster) și conține software liber pentru educație. Programele incluse în distribuție sunt pentru toate nivelurile de învățământ – de la școala primară la niveluri superioare.

English for the Community

English for the Community este un proiect care le ofera ocazia profesorilor sa se dezvolte profesional invatand din experienta colegilor. Acest proiect este implementat in 9 zone cu potential agro-turistic din Romania. (Pe hartă apare marcat Sigetu-Marmației)

Printre primele proiecte înscrise din inițiativă proprie se numără ReImagine Education, Cluj.

ReImagine Education

FUTURE - Construiește cu pasiune - este primul program care integrează studenții, companiile,profesorii în dezvoltarea competențelor de viitor necesare pe piața muncii.

Detalii ReImagine Education în EDUMAP - DGcademy.com

- București, 29 noiembrie 2019, Spațiul Public European -

Comunicat de presă

Digital Bridge Association (www.euractiv.ro) anunță lansarea platformei DGcademy www.dgcademy.com, în cadrul DGcademy.com, o punte în mediul educațional din România și Republica Moldova, proiect finanțat de The Black Sea Trust for Regional Cooperation.

Digital Bridge Association își propune prin proiectul DGcademy să construiască punți și să consolideze legăturile dintre toți cei pasionați de o mai bună educație, între toți oamenii responsabili care folosesc cele mai noi metode și tehnologii pentru dezvoltarea aptitudinilor necesare economiei cunoașterii.

EURACTIV a împlinit anul acesta 15 ani de când e online .ro, iar Educația a fost printre secțiunile de start. Este momentul ca aceasta să devină interactivă. Versiunea beta a platformei a fost lansată pentru testare online pe 27 iulie anul acesta, de ziua aproximării π.

”Așa cum π este indispensabil în matematică, educația are nevoie, ca orice alt domeniu, de investiții. DGcademy este o platformă care include o componentă de vizualizare și sinteză a proiectelor de succes, oportunități de finanțare, astfel încât acestea să fie ușor de identificat prin localizare, criterii de căutare, filtre. Proiectele de succes pot fi finalizate sau în curs de implementare. Îi invităm pe cei care doresc să își înscrie proiectul de succes pe platformă să folosească platforma DGcademy, pe care vom continua să o îmbunătățim.” –  Manuela Preoteasa, președintele Digital Bridge Association și unul dintre fondatori.

”Am selectat aplicația DGcademy pentru obiectivele de impact în domeniul educației, pentru că deschide sub o umbrelă comună oportunități multiple ale inițiativelor educaționale. Comunicarea despre proiectele relevante din educație susține cooperarea online, recunoașterea celor mai importanți actori în educație și atragerea sprijinului pentru susținerea proiectelor inovative.” – a declarat Maria Florea, Program Officer, Black Sea Trust.

 

Platforma DGcademy are următoarele funcționalități:

- EDUMAP: harta proiectelor relevante din educație

- EDUFUNDS: instrument de solicitare finanțare și de promovare apeluri deschise ale finanțatorilor proiectelor educaționale

- EVENIMENTE: calendarul evenimentelor din educație

-PROIECTE DE SUCCES: promovarea proiectelor de impact Plaforma DGcademy.com, parte a inițiativei DGcademy, a fost finanțată prin Black Sea Trust, o inițiativă a German Marshall Fund. Proiectul a început în decembrie 2018 și are o durată de 12 luni. 

Platforma DGcademy este un pas important în acest efort, un instrument util pentru identificarea celor mai relevante proiecte, pentru crearea unei comunități a actorilor implicați în educație, un loc unde cererea întâlnește oferta în educație, unde nevoile sunt identificate iar mijloacele de acoperire a lor sunt descrise prin disponibilitatea granturilor și a altor surse de finanțare.

Platforma DGcademy este o resursă pentru organizațiile care au nevoie de sprijin și un mijloc de a construi parteneriate solide pentru corporații și companii care doresc să se implice în educație. Prin poveștile de succes care vor fi promovate pe platformă se va evidenția impactul investițiilor în educație iar actori de succes vor fi un exemplu de urmat.

DGcademy lansează campania de promovare a proiectelor relevante în educație

Odată lansată online componenta EDUMAP a platformei, beneficiarii de proiecte sunt invitați să se înregistreze și să descrie proiectele lor. DGcademy lucrează cu personalități recunoscute pentru impactul lor în educația tinerilor și va elabora un set de criterii pentru selectarea proiectelor de succes. Aceste proiecte vor beneficia de o promovare prin tehnici de storytelling. Este necesară înregistrarea în prealabil. Un ghid de înregistrare a proiectelor în EDUMAP a fost creat în acest sens.

Noi facilități pentru utilizatorii platformei vor fi adăugate, iar comunitatea va beneficia de o secțiune de comunicare online, seminarii, conferințe, întâlniri de lucru. Evenimentele din educație vor fi încărcate în calendarul din aplicație, astfel încât comunitatea educațională să fie la curent cu ce se întâmplă, iar platforma EDUMAP să fie un ghid de orientare pentru toți cei pasionați de o mai bună educație.

”Ne propunem să dezvoltăm platforma DGcademy, să folosim activ funcționalitățile existente și să adăugăm unele noi. Ne dorim ca toți actorii responsabili din educație să se orienteze cu EDUMAP, să fie un mijloc prin care sunt identificate nevoi și resurse, iar atunci când publicăm o poveste eroii acesteia să fie bucuroși că au pus școala lor pe hartă” – a încheiat Manuela Preoteasa.

De centenar, inițiativa DGcademy.com lansa Manifestul pentru educație UNIREdu

Povestea manifestului poate fi citită pe platforma DGcademy.com, accesând Despre noi

Interviu cu Maria Florea, Program Officer Black Sea Trust, despre lansarea DGcademy

Mai mult pe EurActiv »