Biroul de Legătură al Parlamentului European în România a lansat înscrierile pentru proiectul #GenerationEU: Promotori ai democrației europene.

#GenerationEU: Promotori ai democrației europene își propune să implice 20 de tineri în promovarea democrației și a valorilor care îi unesc pe cetățenii Uniunii Europene.

Proiectul, aflat la a șasea ediție, se adresează tinerilor cu vârste între 18 și 30 de ani, cetățeni ai Uniunii Europene, membri ai asociațiilor de tineret, ai asociațiilor studențești sau ai grupurilor informale care desfășoară acțiuni cu și pentru tineri.

Obiectivul principal al celei de-a șasea ediții este promovarea Uniunii Europene în statele membre și beneficiile apartenenței la UE în comunitățile locale. Totodată, sub umbrela Conferinței privind Viitorul Europei, cei 20 de tineri vor avea ocazia de a facilita consultări publice cu cetățenii vizând propuneri și sugestii referitoare la dezvoltarea Uniunii Europene. 

Programul le oferă tinerilor selectați ocazia de a acumula experiență în cadrul unui proiect european dedicat tinerilor din România, de a cunoaște alți tineri cu interese similare și de a dezvolta colaborări pe termen lung.

În același timp, participanții la acest proiect au posibilitatea de a participa la o serie de workshop-uri despre Uniunea Europeană și la patru ateliere de competențe susținute de experți: 

  • Storytelling: Georgiana Ilie - Școala9, DoR
  • Fake news & Dezinformare: Ioana Avădani - Centrul pentru Jurnalism Independent
  • Vlogging & Conținut Video: Mihai Hash
  • Public Speaking: Aurelian Ciocan   

Pe lângă oportunitatea de a-i ajuta pe tineri să se implice în viața civică europeană și de a aduce o schimbare în comunitățile locale, participanții au și posibilitatea de a participa la o vizită de studiu la sediul central al Parlamentului European din Bruxelles, în luna noiembrie, și de a dialoga cu reprezentanții României în Parlamentul European pe teme de actualitate și de interes pentru ei.  

Participarea la proiect este gratuită pentru participanții selectați, iar acțiunile de comunicare locală, întreprinse de promotori în comunitățile lor vor avea caracter non-profit, apolitic și nepartizan.

Termenul limită pentru înscriere este 5 martie 2020, ora 23:59, iar aceasta se face prin completarea formularului de înscriere.

Regulamentul de participare poate fi consultat aici.