50 de școli încep anul școlar în Digitaliada
Fundația Orange a lansat joi ediția 4.0 a programului Digitaliada, adăugând încă 10 școli din mediul rural, selectate prin concurs deschis.
Aceste școli noi sunt: Șieu (Bistrița-Năsăud), Sânpetru (Brașov), 23 august (Constanța), Roata de Jos (Giurgiu), Bretea Română (Hunedoara), Recea (Maramureș), Acățari (Mureș), Deveselu (Olt), Putna (Suceava) și Roești (Vâlcea).
Noile școli intrate în programul Digitaliada al Fundației Orange se alătură celor 40 din edițiile precedente. Astfel, în total 5.500 de elevi din mediul rural, din 30 de județe, intră în anul școlar 2019-2020 în Laboratoarele Digitaliada. Acestea sunt complet echipate cu 1.500 tablete, 52 de laptopuri, 50 de videoproiectoare și ecrane de proiecție, precum și cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică, selectate și pregătite de experți educaționali.
Vara aceasta, 164 de directori și profesori de Matematică și Informatică au participat la sesiunile de formare, pentru a învăța să utilizeze noile metode digitale la clasă. Profesorii primesc acces la aplicațiile educaționale pre-instalate pe tablete și beneficiază de proiecte didactice pentru Matematică și TIC și de ghiduri de predare digitală, astfel încât să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală. Laboratoarele Digitaliada pot fi folosite însă de către orice profesor al școlii, nu doar de către profesorii de matematică și TIC cărora li se adresează programul.
Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar.
Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada,care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.
"
Profesorii din școlile Digitaliada susțin lecții deschise și evenimente cu ajutorul metodelor digitale și, astfel, au devenit modele pentru colegii din alte școli din județele lor. Cercetarea internă făcută pe parcursul anului școlar 2018-2019 arată că și elevii sunt mândri că fac parte din program. 95% dintre elevi cred că orele în Laboratorul Digitaliada sunt mai distractive și antrenante, cu informații ușor de memorat și pe întelesul lor și peste 80% dintre ei și-au descărcat aplicații folosite la școală și pe echipamentele de acasă”, a declarat Dana Deac, președinte Fundația Orange.
Părinții elevilor implicați în program consideră că această abordare modernă îi face pe elevi mai concentrați și mai interesați de școală și că o bună stăpânire a tehnologiei le crește acestora șansele de a avea un viitor mai bun. Adriana, elevă în clasa a VI-a: „Acum îmi place mult mai mult la școală și mi se pare mai distractiv. Pe lângă noțiunile teoretice pe care trebuie să le învățăm, acum totul este mult mai simplu și pot spune că matematica și informatica sunt materiile mele preferate”.
Background
Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În cei peste 6 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 6.5 milioane de euro in proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate și în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați www.fundatiaorange.ro și www.digitaliada.ro.
Digitaliada este implementată în anul școlar 2019-2020 cu sprijinul Asociației Digital Bridge, Cult Market Research și al expertului educațional Adina Roșca.
Comentarii