Comisia a prezentat autoritații bugetare raportul final privind recrutarea resortisanților din Bulgaria si Romania, cele doua state membre care au aderat la UE in 2007 (UE2). Comisia a recrutat 478 de bulgari si 727 de romani, depasind cu 23,3% (228 de recrutari) obiectivul global urmarit in materie de recrutare a cetatenilor din cele 2 state membre.

e asemenea, recrutarea pentru UE2 a imbunatatit considerabil echilibrul intre barbati si femei la nivelul cadrelor de conducere. Procentul femeilor recrutate in functii de conducere a fost de 60,3 % din numarul total de recrutari din UE2 pentru cadrele intermediare de conducere si de 46,3 % din numarul total de recrutari din UE2 in cadrele superioare de conducere. Luand in calcul efectivele totale de personal AD si AST, 75 % dintre persoanele recrutate au fost femei.

Vicepresedintele Maros Sefcovici a afirmat: "Sunt foarte multumit ca am reusit sa ii gasim si sa ii atragem pe unii dintre cei mai inteligenti si talentati oameni din Bulgaria si Romania sa vina sa lucreze pentru Comisia Europeana. Ambele tari au avut in trecut o contributie importanta la istoria si cultura Europei si au multe de oferit si in prezent, pe masura ce Europa continua sa se integreze."

Comisia s-a angajat sa recruteze in total 977 de resortisanti din UE2 pentru posturi de functionari si de agenti temporari (596 AD si 381 AST). Au fost stabilite, de asemenea, tinte secundare pentru cadrele intermediare de conducere (63 de recrutari) si pentru cadrele superioare de conducere (15 recrutari). Au existat, de asemenea, tinte indicative pentru fiecare nationalitate (332 de persoane pentru Bulgaria si 645 pentru Romania).

I.B.