Propunerea Inspectoratului Școlar al Municipiului București pentru Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va fi de suspendare a cursurilor față în față pentru 14 zile, a declarat luni ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie.

"Noi trebuie să ne raportăm la ceea ce s-a întâmplat ieri - și anume rata a depășit 3 la mia de locuitori. Prin urmare, propunerea Inspectoratului Școlar al Municipiului București va fi de suspendare a activităților didactice față în față pentru 14 zile. (...) Dacă în cadrul Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență se va lua o altă decizia asta trebuie să... Așteptăm că înțeleg că astăzi la ora 15,00 va fi convocat Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. (...) Astăzi cursurile se desfășoară în scenariul 2 - hibrid, așa cum a fost și până acum, pentru că este prevăzut tot în ordinul comun: În lipsa hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se aplică scenariul 2", a precizat Monica Anisie, înainte de întâlnirea cu inspectorii din IȘMB, potrivit Agerpres.

Ea a spus că a venit la sediul IȘMB pentru a realiza împreună cu inspectorii generali adjuncți și inspectorii de la fiecare sector un plan de măsuri pentru activitatea didactică desfășurată în sistem online.

"Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București anunță IȘMB cu privire la rata incidenței. Dacă rata depășește 3 la mia de locuitori așa cum suntem în situația aceasta astăzi IȘMB, împreună cu DSP, transmite către Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, suspendare care va dura 14 zile și care înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la școală, însă învățarea va continua în sistem online. (...) Prevederile legale sunt clare și dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat și în alte județe vom observa că deciziile au fost luate de către comitetele județene pentru situații de urgență", a mai afirmat ministrul Educației.

Monica Anisie a declarat că și alte localități sunt în scenariul roșu, iar procedura este urmată conform prevederilor în domeniu.

"Mai avem și alte localități în scenariul roșu și procedura a fost urmată așa cum este prevăzut în ordinul de ministru, dar și în hotărârea de Guvern", a arătat reprezentantul MEC. 

Potrivit Digi24, declarația vine să contrazică afirmațiile prefectului Gheorghe Cojanu, potrivit căruia decizia cu privire la închiderea școlilor o vor lua Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, iar Comitetul pentru Situații de Urgență decide doar „inserarea într-un scenariu sau altul, galben sau roșu”. 

"Dacă rata depășește trei la mia de locutori, cum suntem în situația asta azi, ISMB, cu DSP transmite către comitetul muncipiului București pentru situații de urgență propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, pentru 14 zile. Asta înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la școală, învățarea va continua în sistem online. Dacă rata depășește trei la mia de locutori, cum suntem în situația asta azi, ISMB, cu DSP transmite către comitetul muncipiului București pentru situații de urgență propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, pentru 14 zile. Asta înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la școală, învățarea va continua în sistem online", a explicat Monica Anisie.