Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că se va organiza o a doua sesiune de Evaluare națională pentru elevii care nu se vor putea prezenta la prima sesiune.

”Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat. Însă a apărut o problemă pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ține examenul. Este posibil să vină copii la școală pentru examen și la termometru să se constate că au febră și nu pot să intre la examen. Pentru copiii însă care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceștia, deci pentru motive medicale și de carantină, și numai pentru aceștia, se organizează o a doua sesiune de Evaluare națională, începând din 29 iunie”, a precizat Klaus Iohannis.

Și în ceea ce privește privința Bacalaureatul, se va organiza, ca și în alți ani, o a doua sesiune de Bacalaureat, în august, a mai spus președintele.   

Iohannis anunță noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

Mai mult pe EurActiv »