Elevii reiau cursurile pe 8 noiembrie, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, luni, într-o declarație de presă.

"Pe 8 noiembrie, școala va începe. (...) Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi modul de deschidere a școlilor în data de 8 noiembrie, având ipoteza de bază a prezenței fizice", a spus Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

Totodată, el a menționat că Ministerul Educației și-a însușit propunerea Consiliului Național al Elevilor pentru un mod de funcționare al unităților de învățământ adaptat realităților, subliniind că, de exemplu, dacă jumătate din țară va avea o rată de infectare foarte scăzută, fără cazuri de COVID-19 în școli, acestea vor putea funcționa cu prezență fizică.

Cîmpeanu a amintit că, din punctul de vedere al Ministerului Educației, două săptămâni de vacanță reprezintă maximum ce poate fi recuperat fără ca elevii să piardă vreo zi de cursuri sau să aibă schimbate datele pentru bacalaureat și evaluare națională.

"Există un document, o anexă, în care s-au prezentat o serie măsuri propuse spre adoptate prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. Ministrul Educației va rămâne în continuare consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică, în limita în care condițiile de protecție sanitară pot fi asigurate pentru elevi și profesori. Este un principiu de bază", a adăugat Sorin Cîmpeanu.