Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că doar 18% dintre școlile din România au cabinete medicale, dar nu toate au și personal care să testeze antigen elevii suspecți din COVID-19.

"Există 18% școli care au cabinete medicale. Din păcate, nu toate cele care au cabinete medicale au și personal care să testeze elevii", a spus Sorin Cîmpeanu, la Parlament.

Ministrul a mai spus cel mai probabil luni după-amiază se va anunța oficial decizia privind înființarea unor centre speciale de vaccinare pentru personalul din învățământ. 

De asemenea, din cei 200.0000 de angajați din învățământ, 60.000 își doresc să se vaccineze în următoarea săptămână, iar alți 50.000 au primit deja serul anti-COVID.

+++

Pe 1 februarie, Sorin Cîmpeanu a declarat că 15% din clădirile în care au loc activități școlare au autorizație de securitate la incendiu.

În România sunt aproape 17.000 de școli care funcționează în peste 26.471 de clădiri (săli de clasă, cămine, cantine, săli de sport).

”Dintre acestea, 15% au autorizație de securitate la incendiu, aproape 20% sunt în curs de obținere a acestor autorizații, aproape 50% nu necesită, conform legii, autorizație ... 15% necesită autorizație, dar nu au”, a declarat duminică seara, la Digi 24, ministrul educației Sorin Cîmpeanu, adăugând că acele clădiri care nu au nevoie de autorizație au ”o anumită vechime, o anumită specificitate”.