Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți că ia în considerare extinderea vacanței de primăvară astfel încât aceasta să includă Paștele catolic și pe cel ortodox și să se reducă mobilitatea în luna aprilie.

UPDATE

Vacanța de primăvară va avea loc în perioada 2 aprilie - 4 mai, pentru a reduce mobilitatea în actualul context epidemiologic, iar Evaluarea națională se va susține între 5 și 8 iulie, a anunțat, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă, informează Agerpres.

"Pentru ca perturbările să fie minime, am propus o serie de modificări în structura anului școlar. (...) Propunând o vacanță de primăvară care să înceapă în data de 2 aprilie până în data de 4 mai, această vacanță va cuprinde perioada Sărbătorilor Pascale, fie că vorbim de Sărbătorile Pascale Catolice în data de 4 aprilie, fie că vorbim de cele ortodoxe în data de 2 mai. Vacanța de primăvară - prelungită cu trei săptămâni, începând cu data de 2 aprilie până pe data de 4 mai. În acest fel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilității prin acordarea acestei vacanțe în tot sistemul de învățământ preuniversitar", a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, examenul de Bacalaureat se va desfășura la datele planificate, însă Evaluarea națională se va susține între 5 și 8 iulie.

+++

"Observând evoluția epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare - și vom anunța acest lucru - extinderea perioadei vacanței de primăvară în așa fel încât avantajele să fie următoarele: să includă și sărbătorile pascale catolice și sărbătorile pascale ortodoxe; să permită o micșorare a mobilității pe perioada lunii aprilie, care se anunță ca fiind cea mai dificilă”, a declarat ministrul Cîmpeanu, la o dezbatere organizată de Senat pe tema finanțării învățământului superior, relatează Agerpres.

La o altă dezbatere, el a precizat că Evaluarea națională se va susține, cel mai probabil, anul acesta, după examenul de Bacalaureat.

”Foarte probabil este că vom decala Evaluarea națională și automat admiterea la liceu cât mai puțin posibil", a declarat ministrul, la videoconferința "Educația digitală asimptomatică", organizată de Fundația World Vision România și Edupedu.

Cîmpeanu a spus că nu sunt motive pentru a mai modifica tematica pentru Evaluarea națională.