Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seara că nu se elimină transportul gratuit pentru elevi, existând anumite discuții la Ministerul Transporturilor în ceea ce privește accesul gratuit al studenților la călătoriile pe calea ferată.

"Nu se elimină transportul gratuit pentru elevi. Există transportul local și există naveta, care se decontează. Pentru studenți sunt anumite discuții, doar la nivelul Ministerului Transporturilor, pentru moment, este vorba de accesul la călătorii gratuite pe calea ferată. Nu a luat nimeni în considerare eliminarea totală a gratuității", a precizat Sorin Cîmpeanu la Realitatea Plus, citat de Agerpres.

Citește și: Studenții, supărați că riscă să rămână fără transport gratuit la călătoriile cu trenul

Întrebat ce poziție va susține în Guvern în legătură cu transportul studenților pe calea ferată, acesta a răspuns că poziția sa este una în interesul educației.

"Poziția mi-am exprimat-o în mod reperat și este aceea pe care o puteți presupune: în interesul educației. De altfel, e aceeași poziție pe care mi-am exprimat-o, chiar dacă asta a supărat multă lume, când am spus că înțeleg importanța fiecărui domeniu, înțeleg și regret pierderile pe care le suferă fiecare domeniu, însă dacă mă întrebați ca ministru al Educației, susțin deschiderea cu prioritate a școlilor, în fața deschiderii oricăror alte entități, a căror importanță nu o contest, dar fiind ministrul Educației evident voi susține în primul rând interesele educației", a afirmat Sorin Cîmpeanu.