Executivul de la Bruxelles a lansat marți noua aplicație Erasmus+, marcând o nouă etapă în digitalizarea acestui program.

Noua aplicație, disponibilă în toate limbile Uniunii Europene, va oferi fiecărui student o legitimație europeană de student digitală, valabilă în întregul spațiu comunitar.

Această aplicație reînnoită va garanta că studenții vor avea nevoie de mai puține documente pe suport de hârtie.

Cu ajutorul noii aplicații, care funcționează pe sistemele Android și iOS, elevii vor putea:

- să caute și să selecteze destinația lor dintre partenerii universității;

- să semneze contractul de studii online;

- să descopere evenimente și sfaturi utile de la și despre destinația lor și să ia legătura cu alți elevi;

să obțină legitimația europeană de student pentru a avea acces la servicii, muzee, activități culturale și oferte speciale în universitatea și țara gazdă.

”Hârtia aparține în mod oficial trecutului. Această nouă aplicație Erasmus+ va fi un ghișeu unic pentru studenții Erasmus+ mobili. A avea toate informațiile la îndemână înseamnă mai puțin stres, mai puțin timp dedicat cerințelor administrative și mai multă flexibilitate. Legitimația europeană de student, disponibilă prin intermediul aplicației, reprezintă un pas important către un adevărat Spațiu european al educației”, a declarat comisara pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel. 

În prezent, peste 4.000 de universități sunt implicate în rețeaua Erasmus Without Paper (Erasmus fără hârtie), care le permite să facă schimb de date în condiții sigure și să identifice mai ușor contractele de studii. Această cooperare digitală permite introducerea și recunoașterea pe scară largă a legitimației europene de student.