Profesoara de română Cristina Tunegaru a predat miercuri, 11 martie, prima lecție de pregătire pentru elevii de clasa a VIII-a, pregătire pentru Evaluarea națională. Chiar dacă școlile sunt închise, examenele se vor susține, atenționează profesoara.

Lecția predată "Propoziția subordonată predicativă. Textul liric" - pregătire pentru evaluarea națională. Profesoara Cristina Tunegaru a studiat Education policy la King's College din Londra, a absolvit cursurile facultății de profil a Universității din București.

Pagina Facebook a profesoarei Cristina Tunegaru este urmărită de peste 26.0000 persoane. La momentul scrierii acestor rânduri (miercuri, 14:28), lecția era vizionată în direct de peste 900 de persoane. Profesoara a transmis live pe Facebook prezentarea la tablă a lecției și a primit pe pagină și prin email întrebări de la elevii conectați.

Profesoara Cristina Tunegaru a anunțat încă din 9 martie că, începând de miercuri, 11 martie, de la ora 14, îi așteaptă pe elevii de clasa a VIII-a, care se pregătesc pentru Evaluarea națională, la cursurile online pe care le voi susține pe această pagină de Facebook și că primul curs urma să aibă loc miercuri, 11 martie.
"Vă rog să dați mai departe mesajul pentru cei interesați. Chiar dacă școlile sunt închise, examenele se vor susține. Îi încurajez pe toți elevii să continue să se pregătească.
Vom aprofunda subiecte de teorie literară și gramaticală - text literar liric, epic, dramatic, text nonliterar, specii literare pentru examen, elemente de vocabular, fonetică, ortografie, punctuație, propoziții subordonate, părți de vorbire și categoriile lor gramaticale etc. De asemenea, voi oferi recomandări, sugestii de rezolvare a testelor de evaluare. Elevii pot trimite documente cu rezolvări de teste, exerciții, compuneri la adresa de email cristina.tunegaru[at]gmail.com. Voi oferi feedback și recomandări constructive." -
arată profesoara de limba și literatura română, Cristina Tunegaru, în mesajul postat luni, 9 martie.

COVID19 "Frica, nu virusul e cel mai mare dușman"- doi români dau link la soluții IT contra izolării

Mai mult pe EurActiv »