Școlile nu se închid - a spus, explicit, monistrul Monica Anisie. Deocamdată. Însă dacă vor apărea mai multe cazuri de coronavirus, Ministerul Educației ia în calcul măsura de a fi realizate cursurile într-un sistem online.

„Dacă există un caz confirmat, Inspectoratul Școlar Județean, împreună cu DSP, poate să ia decizia suspendarii cursurilor sau chiar închiderea clasei sau școlii, depinde de gravitatea cazului”, a spus Monica Anisie, într-o declarație telefonică la Digi 24.

Potrivit sursei citate, Monica Anisie va avea luni consultări cu experții din minister și cu ONG-uri pentru a găsi o soluție de realizare a cursurilor într-un sistem online, dacă vor exista multe cazuri de coronavirus. „La momentul acesta nu avem decât patru cazuri confirmate (trei elevi din Timiș și unul din Hunedoara). Sunt convinsă că lucrurile se vor stabiliza acolo, la Timiș, având în vedere că unitatea a fost închisă și se va realiza dezinfecția, cursurile se vor putea relua în curând”, a mai spus Monica Anisie, în interviul telefonic pentru Digi 24.

Declarațiile au fost preluat și de alte publicații. Newsweek România titrează: Ministrul Educației: Școlile nu se închid. În caz de epidemie, soluția este școala online.

„Dacă sunt luate toate măsurile de prevenție, eu sunt convinsă că nu se vor întâmpla situații de îmbolnăvire, chiar dacă sunt peste 1.000 de elevi într-o unitate de învățământ”, a mai spus ministrul la Digi 24. Întrebarea a venit în contextul în care Guvernul a luat măsura interzicerii adunărilor cu peste 1.000 de oameni.

Coronavirus: Situația evoluției virusului în România

Mai mult pe EurActiv »