Ministrul educației, Monica Anisie, a declarat marți că nu se pune problema, în acest moment, a înghețării anului școlar.

Monica Anisie a îndemnat la calm și responsabilitate cu privire la informațiile apărute în spațiul public și a declarat la TVR că nu se pune problema, în acest moment, a înghețării anului școlar.

Ea a subliniat că Ministerul Educației nu ia în calcul o asemenea situație.

”Nu se pune problema înghețării anului școlar, Ministerul Educației nu ia în calcul o asemenea situație. Fac apel la calm și responsabilitate (...) Știu că în spațiul public circulă tot felul de informații, nu sunt adevărate (...) Rog societatea să se informeze numai din surse sigure, a declarat Monica Anisie.

”Indiferent de situația în care ne aflăm, îndemn părinții, cadrele didactice, elevii și studenții să se informeze numai din surse oficiale și să nu ia în seamă fake news-urile care au invadat spațiul online. Totodată, trebuie să dăm dovadă de calm și de responsabilitate și vă asigur că măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor și al studenților. Nu s-a pus problema înghețării anului școlar! Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Înțeleg îngrijorarea celor care vor susține examenele naționale și, în acest sens, vă asigur că în aceste momente, Ministerul Educației și Cercetării lucrează la o serie de măsuri clare și eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial. Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă”, a declarat ulterior Monica Anisie, într-un comunicat. 

Referitor la lecțiile online și cursurile difuzate de TVR, ministrul educației a spus că are un feedback pozitiv, existând foarte mulți profesori care au înțeles că este nevoie ”să ne solidarizăm și să păstrăm legătura cu elevii noștri”.

În ceea ce privește salarizarea profesorilor, ministrul a informat că salariile profesorilor se plătesc în continuare așa cum este prevăzut în lege.