Următoarea creștere a alocațiilor pentru copii va fi de la 1 ianuarie 2022, așa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanței, a declarat luni seara președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

”Coaliția își menține angajamentul de a realiza dublarea alocațiilor conform legii. Am stabilit să crească alocațiile. Următoarea creștere va fi de la 1 ianuarie 2022, așa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanței care a trecut de Senat și e în dezbatere la Camera Deputaților”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, la finalul ședinței Coaliției de guvernare, relatează Agerpres.

Întrebat despre majorarea care ar fi trebuit să fie făcută din iulie, Orban a amintit că bugetul de stat se alcătuiește pe baza legislației aflate în vigoare.

"Banii respectivi cu siguranță la rectificarea bugetară o să fie alocați spre zone unde sunt necesari - cheltuieli în investiții, sănătate, educație. (...) Menținem acea majorare care este stabilită prin legea care a fost adoptată în Parlament, a fost etapizată și vor crește de la 1 ianuarie 2022, prima tranșă. Urmează să decidem în funcție de resursele bugetare care va fi ultima tranșă", a spus liderul PNL.