Premierul Florin Cîțu este de părere că școlile ar putea fi redechise începând cu data de 8 februarie, dar doar dacă se păstrează tendința de diminuare a evoluției epidemiei COVID-19 din România.

"Da, bineînțeles! Am avut o discuție și cu domnul Hunor, și cu domnul Barna. Și eu vreau să fie redeschise școlile, să fie redeschise restaurantele. Am spus asta și anul trecut și, dacă nu ar fi problema pe sănătate, aș vrea să fie redeschise", a spus Cîțu, întrebat dacă este de acord cu redechiderea școlilor pe 8 februarie.

Florin Cîțu este de părere că trebuie făcut tot posibilul ca școlile să fie redeschise și este important ca, pe lângă campania de vaccinare, să se facă și o campanie de reducere a efectelor pandemiei.

"Până acum am văzut că a scăzut numărul (infecțiilor - n.r.) și am ajuns la un nivel confortabil, sunt orașe și municipii care au ieșit din carantină și trebuie să păstrăm acest trend. Dacă păstrăm această tendință, putem să redeschidem școlile pe 8 februarie", a mai spus el.

Întrebat dacă ia în calcul stimulente financiare pentru ca profesorii să se vaccineze, premierul a negat, afirmând că intenția de vaccinare mică în rândul cadrelor didactice reprezintă doar estimări, el fiind convins că, atunci când va începe imunizarea, cei care vor accepta serul vor fi majoritari.

La rândul său, ministrul Educaței, Sorin Cîmpeanu, a anunțat adoptarea unei OUG prin care s-a prelungit măsura desfășurării școlii exclusiv în perioada 11 ianuarie - 8 februarie. De menționat că pe 11 ianuarie, când se termină vacanța de iarnă, elevii reiau orele de curs.