Fundaţia Orange lansează un concurs ce oferă premii constând în echipamente electronice și IT pentru cele mai originale materiale digitale ce pot fi utilizate de profesori la ciclul gimnazial.

Concursul se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și tuturor persoanelor de peste 18 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele V-VIII, potrivit unui comunicat.

Competiţia se desfăşoară pe platforma online www.digitaliada.ro în perioada 17 noiembrie 2016 - 25 aprilie 2017.

Materialele digitale pot fi depuse în concurs prin intermediul unui formular de înscriere ce poate include informații sub formă de text, audio-video, aplicaţii sau imagini.

Toate materialele înscrise în concurs trebuie să fie originale, acestea urmând a fi evaluate de o comisie de experţi în educaţie digitală.

”Un sistem educaţional modern, adaptat secolului XXI, necesită, alături de metode noi de predare, utilizarea unor materiale digitale interactive care să stimuleze creativitatea, să fie practice şi să faciliteze o implicare mai mare a elevilor la ore. Ştim că în România există profesori ce crează propriul conţinut digital pentru ore şi, prin intermediul acestui concurs, dorim să-i încurajăm pe toţi cei interesaţi de educaţie digitală să realizeze materiale şi să le încarce pe platforma Digitaliada. Ȋn acest fel, un număr cât mai mare de persoane va putea avea acces gratuit la aceste resurse”, a declarat Dana Deac, Preşedinte al Fundaţiei Orange.

Regulamentul concursului poate fi consultat aici.