Fundația Orange lansează un concurs ce oferă premii constând în echipamente electronice și IT pentru cele mai originale materiale digitale ce pot fi utilizate de profesori la ciclul gimnazial.

Concursul se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și tuturor persoanelor de peste 18 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele V-VIII, potrivit unui comunicat.

Competiția se desfășoară pe platforma online www.digitaliada.ro în perioada 17 noiembrie 2016 - 25 aprilie 2017.

Materialele digitale pot fi depuse în concurs prin intermediul unui formular de înscriere ce poate include informații sub formă de text, audio-video, aplicații sau imagini.

Toate materialele înscrise în concurs trebuie să fie originale, acestea urmând a fi evaluate de o comisie de experți în educație digitală.

”Un sistem educațional modern, adaptat secolului XXI, necesită, alături de metode noi de predare, utilizarea unor materiale digitale interactive care să stimuleze creativitatea, să fie practice și să faciliteze o implicare mai mare a elevilor la ore. Știm că în România există profesori ce crează propriul conținut digital pentru ore și, prin intermediul acestui concurs, dorim să-i încurajăm pe toți cei interesați de educație digitală să realizeze materiale și să le încarce pe platforma Digitaliada. Ȋn acest fel, un număr cât mai mare de persoane va putea avea acces gratuit la aceste resurse”, a declarat Dana Deac, Președinte al Fundației Orange.

Regulamentul concursului poate fi consultat aici.