Germania, prin intermediul Ambasadei la București, sprijină din nou proiectul ”Susținerea cadrelor didactice din învățământul în limba germană din România" cu o sumă totală de 753.260 de euro.

Această finanțare este destinată promovării limbii germane la nivel de limba maternă în școlile de stat și în instituțiile de învățământ din România și reducerii deficitului de profesori calificați, potrivit unui comunicat al Ambasadei Germaniei la București.

Prin furnizarea de cursuri periodice de formare continuă pentru profesorii vorbitori de limba germană și de manuale moderne în limba germană, proiectul își propune să le permită elevilor din România să continue să învețe limba germană la nivel nativ în viitor. Mai mult, tinerii vorbitori de limbă germană vor fi motivați să urmeze o carieră didactică.

Proiectul este implementat de Fundația Saxonia în județul Brașov.

Ambasadorul Germaniei, Dr. Peer Gebauer și directorul general al Fundației Saxonia, Klaus-Harald Sifft, au semnat astăzi contractul de finanțare în valoare de 753.260 de euro.

Ca urmare, peste 900 de profesori și educatori vor primi indemnizații pentru a putea oferi o pregătire de înaltă calitate în limba germană. De asemenea, proiectul sprijină echipe de autori care redactează sau actualizează manuale moderne pentru învățământul în limba germană maternă din România.

”Din multe puncte de vedere, acesta este un proiect important pentru promovarea limbii germane, pentru minoritatea germană și pentru înțelegerea reciprocă. Peste 23.500 de copii și elevi vor beneficia astfel de învățământ în limba germană. Prin acest proiect, investim în următoarea generație de profesori vorbitori de limbă germană și dorim să contracarăm migrația acestora către alte profesii. Prin măsuri suplimentare de formare profesională și manuale moderne, în România se poate oferi o educație în limba germană de înaltă calitate pedagogică”, a declarat ambasadorul Peer Gebauer.

”Școlile de stat în care se predă limba germană ca limbă maternă sunt vitale pentru minoritatea noastră și sunt la mare căutare, inclusiv în rândul populației vorbitoare de limbă română. Acești elevi sunt, până la urmă, cei care vor beneficia de pe urma proiectului de susținere financiară a profesorilor vorbitori de limba germană, vorbim astfel despre o investiție în generația următoare”, a subliniat directorul general al Fundației Saxonia, Klaus-Harald Sifft.