Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat marți că data exactă privind reluarea cursurilor va fi stabilită în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19. Concret, școala se poate relua după ridicarea stării de urgență.

"Am urmărit ce se întâmplă în alte state europene și am discutat cu miniștrii Educației din țările afectate de pandemia de coronavirus. (...) Vreau să fac precizare că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus", a declarat Monica Anisie.

Potrivit ministrului, scenariul prevede reluarea cursurilor în sistemul preuniversitar și universitar după încetarea stării de urgență și doar după asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenții și profesorii să fie în siguranță.

Monica Anisie a explicat că a emis un ordin de ministru prin care s-au anulat simulările pentru Evaluările Naționale, examenele pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, la fel și olimpiadele.

"Probele scrise ale Evaluării Naționale și Bacalaureatului ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea", a mai spus Monica Anisie.

+++ 

Monica Anisie a declarat în ultima perioadă că nu se pune problema înghețării anului școlar din cauza pandemiei de coronavirus și a îndemnat la calm și responsabilitate cu privire la informațiile apărute în spațiul public.

Klaus Iohannis: Va fi nevoie de prelungirea stării de urgență

Mai mult pe EurActiv »