Declarația zileiLiviu Pop, despre manualul de Sport: „Sunt dezamăgit, dacă mă întrebați de calitatea manualului”
Liviu Pop explică greșelile (sau erorile?) gramaticale sau de exprimare. De unde a scos cuvântul „genunche”, cum a motivat că erorile și greșelile nu sunt tot una, dar și ce părere are despre manualul de Educație Fizică și Sport.
Liviu Pop a scos un manual pentru materia Educație Fizică și Sport, dar nu-i place:
Despre cuvântul „genunche” folosit atunci când s-a operat la picior, ministrul Educației spune că este vorba despre un regionalism din Vișeul de Jos, de unde provine.„Nu am putut să fac nimic ca ministru al Educației să spun: 'domn'e, nu mai puneți manualul de sport!' Era licitat deja eu când am venit, cred că erau făcute și ofertele în perioada aceea în iunie. Este un drept pus în lege în 2011. (...) Nu am pus eu manualul de sport, eu l-am moștenit acest manual. Nu este un moft al ministrului Educației. Este un moft în lege, dacă îl putem numi un moft. Prin Legea manualului școlar trebuie să clarificăm acest aspect. (...) Eu pot să spun că l-am citit și da, sunt dezamăgit, dacă mă întrebați de calitatea manualului, și nu numai la sport", a mai spus ministrul Pop la Antena 3.
Despre afirmația „Este esențial faptul cã greșelile se pot corecta, erorile nu", Pop a spus că este un discurs bazat pe matematică:
„E un discurs pe care l-am scris în cunoștință de cauză și fiind absolvent de matematică. Mulți nu știu că există eroare de sistem, că există un curs de teorie a erorilor, că în lume sunt academicieni și savanți care au lucrări de doctorat pe tema erorilor și unii dintre ei mai folosesc și greșeala erorilor, dar asta e o altă discuție. Contextul a fost pe zona gazetei matematicii. Eu am avut un semestru întreg în facultate examen pe teoria erorilor”, a explicat Liviu Pop.
Comentarii