"În calitate de ministru al educației, o să susțin următoarele: școlile se închid ultimele și se deschid primele”, a declarat vineri ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, după ce Bucureștiul a reintrat în scenariul ”roșu”.

UPDATE

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri seară că elevii din ani terminali pot merge fizic la școală în zonele roșii, cu condiția ca incidența infectărilor la 14 zile să nu depășească 6 la mie. 

+++

”Este vorba de o rată de infectare de 3,05 la mie. Dacă am lua în calcul populația reală a Bucureștiului, și nu pe cea din statistici, probabil rata ar fi sub 3”, a precizat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Ministerul educației, având în vedere importanța examenelor naționale, Bac și evaluarea națională, va face direct către CNSU o solicitare de modificare a scenariilor după care vor funcționa școlile, încât școlile care vor fi cuprinse în scenarul roșu să poată permite elevilor din clasele terminale să meargă cu prezență fizică în școli.

”Ministerul educației va face toate demersurile care îi stau în limitele de competență pentru ca elevii să poată beneficia de maximum de pregătire posibilă în vederea susținerii examenelor naționale. De asemenea, va face eforturi și pentru susținerea activității remediale pentru elevii celorlalte clase care nu vor susține anul acesta examenele naționale", a mai spus Sorin Cîmpeanu.

”Solicitarea este deja elaborată și va fi transmisă CNSU care e îndreptățit să ia o decizie. Solicitatea vizează doar elevii claselor terminale", a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ulterior, Cîmpeanu a declarat la Digi 24 că Ministerul educației nu a primit răspuns în timp util la o solicitare similară pe care o făcuse Ministerului sănătății la 1 martie. Din acest motiv s-a adresat direct CNSU.

Întrebat dacă a discutat pe această temă direct cu ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul educației a spus că da, chiar în mai multe rânduri, că raporturile dintre ei sunt colegiale, dar răspunsul pe care l-a primit a fost că Ministerul sănătății are nevoie de timp pentru a analiza o astfel de decizie. ”A lipsit celeritatea”.