”Este o greșeală” decizia de a ține închise școlile pentru 500.000 de elevi de clasele V-VII și IX-XI, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul Mircea Miclea, după ce Guvernul a decis noi relaxări, dar niciuna referitoare la învățământ.

”Exact țările cu cele mai slabe rezultate la PISA au ținut cel mai mult timp școlile închise”, a spus fostul ministru al Educației, avertizând: ”Consecințele sunt sabotarea viitorului economiei naționale, în condițiile în care știm cu toții că principala avuție națională vor fi competențele naționale, nu resursele naturale, în economia viitorului”.

”Vom deveni, probabil, culegători de sparanghel calificați, în loc să fim exportatori de tehnologie”, a spus Miclea, pentru Edupedu.ro.

Președintele Klaus Iohanis a expediat ieri problema școlilor la finalul anunțului privind relaxările de la 15 mai:

”În final, o remarcă legată de școli. Noi păstrăm în continuare normele care țin de rata de incidență. Deci, avem în continuare scenariul verde, galben, roșu. Aceste lucruri se aplică ca și până acum. Este previzibil ca în următoarele săptămâni majoritatea localităților să intre în scenariul verde și, în acest fel, majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în școli. Deci, în privința școlilor, se aplică normele de până acum, însă relaxările care sunt valabile sunt, evident, valabile pentru toată lumea. Este foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală și este foarte de dorit ca anul școlar să se încheie cu majoritatea românilor vaccinați”.

Premierul Florin Cîțu n-a amintit nimic de școli, prea ocupat cu Vama Veche și cu festivalurile.

Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de noapte

Mai mult pe EurActiv »