Ministrul educației spune că sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă. Vor fi luate în calcul toate scenariile, inclusiv cel al învățământului desfășurat exclusiv în online.

”Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 - 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului sănătății. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică. Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred.... unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală - sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online”, a declarat ministrul educației, Monica Anisie, la Digi24.

La observația că elevii nu sunt mulțumiți de educația online, Monica Anisie a declarat că se vor face cursuri de formare în această perioadă pentru profesori ”pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut”.

”Ministerul educației a dat banii pentru achiziția de tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja inițiată procedura, termenul impus este 10 septembrie”, a spus ministrul.