Ministrul educației spune că decizia privind modalitatea în care se vor prezenta elevii la cursuri va fi luată de consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ.

”Decizia este la nivel de unitate de învățământ, adică la consiliul de administrație. Consiliul de administrație propune scenariul pe care îl vor alege, propune inspectoratului școlar și Direcției de Sănătate Publică, urmând ca acestea să avizeze și Comitetul Județean sau al Municipiului București pentru Situații de Urgență să aprobe acest scenariu”, a explicat, miercuri seara, la B1 Tv, ministrul Monica Anisie, adăugând că decizia a fost plasată la nivel local.

”Am dat în felul acesta autonomie locală, pentru că directorul unității de învățământ, directorul de la DSP local pot ști cel mai bine ce se întâmplă local, nu de la nivel central să luăm pentru toată lumea aceeași măsură”, a explicat ministrul.

Anisie a mai spus că Ministerul sănătății a elaborat norme sanitare pentru derularea cursurilor, care prevăd și măsuri pentru copiii care suferă de anumite afecțiuni. Aceștia, la cererea părinților și cu avizul medicului de familie sau a unui medic specialist, vor prezenta școlii o cerere pentru desfășurarea activității în sistem online.