Pentru a preveni îmbolnăvirile, ministrul a suspendat toate olimpiadele școlare județene și regionale, precum și competițiile sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Ministerul Educației și Cercetării precizează că suspendarea cursurilor din unitățile de învățământ este atribuția EXCLUSIVĂ a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a convocat luni, 9 martie, o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți pentru măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19. Este important ca școlile să fie dotate cu săpun și dezinfectant, iar inspectorii trebuie să monitorizeze dacă acestea exsită. 
  • În cadrul videoconferinței a fost discutată și Procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19.
  • Citește aici Procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ
  • Conform art. 4 din Hotărârea nr. 7 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, toți cetățenii români care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor fi izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

    Acest articol se aplică și tuturor elevilor/studenților/cadrelor didactice care se întorc din țările menționate. Totodată, inspectoratele școlare au obligația de a monitoriza toate cazurile de elevi și profesori izolați la domiciliu și să raporteze zilnic Ministerului Educației și Cercetării evoluția situației.

    Ministrul Monica Anisie a subliniat faptul că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată se aplică și în cazul elevilor de la școlile sanitare postliceale.

    Sursa: Biroul de comunicare MEC

    Ministrul Anisie despre amenințarea coronavirus: școala nu se va închide, poate fi online - Digi 24

    Mai mult pe EurActiv »