Foarte conservatoarea Curte Supremă a Statelor Unite a pus capăt joi programelor de discriminare pozitivă la universitate, o nouă cotitură istorică la un an după restrângerea dreptului la avort, scrie La Libre Belgique.
Doar 7353 de copii ucraineni sunt înscriși în sistemul de învățământ din România. Numărul copiilor ucraineni care s-au stabilit cu protecție temporară în țara noastră, alături de părinții lor, e de aproximativ 47.000, conform statisticilor oficiale.
Guvernul va adopta joi un Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din educație prin noua Lege a salarizării care încă nu este gata.
Situația în care se află personalul din învățământul românesc este prezentată cu lux de amănunte într-o petiție adresată Parlamentului European, anunță eurodeputatul Vlad Gheorghe.
Solicitările dascălilor sunt întemeiate, spune Klaus Iohannis, dar profesorii trebuie să întrerupă greva deoarece au primit din partea Guvernului tot ce au cerut.
Sindicatele din educație au scos mii de oameni în Piața Victoriei din București, în a patra zi de grevă în sistemul educațional de stat. Aceștia au plecat apoi în marș spre Parlament.
Senatul a adoptat luni, în calitate de Cameră legislativă decizională, cu 79 de voturi "pentru" și 28 "împotrivă", proiectul de lege privind învățământul superior.
A treia zi de grevă, a doua rundă de negocieri. Discuțiile au început la ora 17:00 și s-au încheiat după câteva ore fără vești prea bune pentru profesori. Sindicaliștii se vor consulta și vor dau un răspuns joi la propunerile guvernului.
Doar circa 3.400 de elevi ai liceelor agricole au participat în perioada 2020-2022 la stagii de practică în cadrul unor parteneriate cu companii private, arată un studiu recent. România are în jur de 16.000 de elevi în licee agricole.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.