Mai mult de 8,000 de studenți din România și întreaga Uniune Europeană sunt așteptați să participe la noile ediții ale evenimentelor online Study UK organizate de British Council în anul academic 2021-22.

Târgul virtual Study UK: The Essentials, organizat între 4-8 octombrie pentru elevi și studenți europeni, este primul eveniment din serie.

Tinerii interesați de studii de licență și postuniversitare au ocazia să intre în legătură cu 53 de universități din Marea Britanie prin plaftorma dedicată. Printre instituțiile participante se numără cinci universități din top zece britanic, două universități britanice din top 20 mondial, precum și două treimi dintre universitățile renumite pentru cercetare din faimosul "Russell Group".

În cadrul Study UK: The Essentials, între 4-8 octombrie, participanții pot lua parte la webinarii și masterclass-uri live cu experți și foști sau actuali studenți din Marea Britanie, pentru a afla mai multe despre procesul de admitere, cursuri, vize, costuri și proceduri, și pot intra în legătură directă cu universitățile britanice. Înscrierea este gratuită.

Evenimentele sunt dedicate studenților din UE, cu accent pe schimbările post-Brexit, cum ar fi taxele, vizele și asigurările de sănătate. Multe dintre universitățile participante prezintă, de asemenea, informații despre cele mai noi burse deschise studenților europeni.

Vor fi organizate două evenimente virtuale – Study UK: The essentials (4-8 octombrie 2021) și Study UK: Meet the universities (14-25 februarie 2022). În toată perioada octombrie-februarie, participanții pot accesa în continuare platforma pentru informații despre universități și bursele lor.

Platforma face parte din campania Study UK a British Council în Europa, prin care British Council, cu sprijinul partenerilor, promovează studiile în Marea Britanie și le oferă elevilor și studenților informații clare, de încredere, precum și contact direct cu universitățile britanice.

Studiile British Council de la începutul anului 2021 arată că tinerii din țările UE apreciază foarte mult universitățile britanice pentru calitatea educației, dar consideră că planificarea studiilor din Marea Britanie este dificilă din cauza lipsei de claritate în ceea ce privește schimbările post-Brexit. Evenimentele Study UK le oferă tinerilor contact direct cu universități de top din Marea Britanie, pe care le-au citat ca fiind una dintre cele mai de încredere surse pentru decizii privind studiile în străinătate.

"Marea Britanie găzduiește unele dintre cele mai bune universități din lume. Mulți studenți europeni se gândesc la "Oxford", "Cambridge" sau "Londra" atunci când se vine vorba de studii în Marea Britanie – și într-adevăr, Londra tocmai a fost votată din nou cel mai bun oraș din lume pentru studenți. Există însă cursuri de înaltă calitate la peste 400 de universități din întreaga țară."Sunt încântată că în acest an ni s-au alăturat 53 de universități scoțiene, galeze și engleze la Study UK. Elevii și studenții europeni au ocazia să discute direct cu reprezentanții acestora, colegi de vârsta lor și experți British Council despre studiul în Marea Britanie, detaliile procesului de aplicare, pachetele de sprijin și noile reglementări privind taxele și imigrația. Participanții vor descoperi cât de abordabile și deschise sunt universitățile britanice - îi așteaptă o primire călduroasă!”, a declarat Almut Caspary, Higher Education Lead pentru British Council Europa.

Înscrierile pentru târgul virtual Study UK: The Essentials sunt deschise gratuit la https://bit.ly/38uEcpP. Cei înscriși pot participa la sesiuni online și discuta în chat cu universitățile participante în perioada 4 – 8 octombrie, direct prin platforma dedicată.