Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, transmite un apel ministrului Educației de a trata cu responsabilitate subiectul redeschiderii școlilor și de a nu crea așteptări neîntemeiate în rândul părinților și elevilor.

"Declarațiile și opiniile exprimate în ultimele zile în spațiul public referitoare la redeschiderea școlilor trebuie să fie purtate corect, realist și cu responsabilitate, având la bază date concrete privind evoluția pandemiei de Covid-19. Alimentarea unei astfel de ipoteze în lipsa unor date și informații certe, venite din partea specialiștilor, poate crea așteptări nerealiste, cu impact negativ asupra elevilor, profesorilor și părinților. Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății au o responsabilitate imensă în gestionarea acestui subiect, nu doar din punct de vedere instituțional, dar și din perspectiva comunicării publice", a transmis Pricopie.

De asemenea, acesta susține că este important să existe "o singură voce guvernamentală", deoarece "crearea unei așteptări privind redeschiderea școlilor care, la acest moment, nu este susținută de tabloul epidemiologic este nu doar lipsită de profesionalism și responsabilitate, ci și imorală".

Pricopie încheie prin a spune că în comunicarea publică pe acest subiect sensibil "se impune mai multă prudență și mai multă onestitate, în primul rând din partea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.”