Doar 7% dintre adulții români au participat la programe de formare profesională (training) sau programe de educație formală sau non-formală în 2016.

La nivelul Uniunii Europene, proporția persoanelor adulte în vârstă de muncă (15-64 ani) care iau parte la programe de educație formală sau non-formală ori la programe de formare profesională (training) a crescut de la 35,2% în 2007 la 45,1% în 2016, arată datele publicate luni de biroul european de statistică Eurostat.

Adulții din statele membre UE participă în principal la programe de educație non-formală, precum cursuri de pregătire profesională care au legătură cu locul de muncă, acestea fiind cele mai multe, precum și la cursuri de cultură generală sau deprinderi de viață, care sunt organizate în afara sistemului de educație formală.

În 2016, cea mai ridicată rată de participare la programele de educație sau formare profesională se înregistra în Olanda (64,1%) și Suedia (63,8%), iar cele mai scăzute rate de participare la programele de educație sau formare profesională se înregistrau în Bulgaria (24,6%), Grecia (16,7%) și România (7%).

În România, 5,6% dintre adulți au luat parte la programe de formare profesională non-formale în 2016, comparativ cu 1,7% dintre adulți care au participat la programe de formare profesională formale.