Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Depinde însă și de gradul de vaccinare a personalului din școli.

”La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii”, a declarat Klaus Iohannis.

Experții din Ministerul sănătății, Ministerul educației și din INSP vor discuta și vineri se va emite ordinul comun al celor ministere care detaliază foarte clar aceste chestiuni.

”Însă subliniez încă din această seară: vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat. Însă noi avem soluția, ea se numește vaccinare”, a transmis președintele.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu a precizat că se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii. Decizia va fi anunțată vineri.